Uz VELUX jesenju akciju spremno dočekajte zimu

Foto: VELUX

Zima kuca na vrata, radijatori su topli, ali koliko puta vam se desilo da pored prozora osetite hladan vazduh? Još kada počne košava da duva, a živite u potkrovlju, ponekad vam se čini da je hladno skoro kao i napolju. I koliko god se trudili da zagrejete svoj kutak, nikada nije dovoljno toplo, računi stižu, a energija jednostavno izlazi kroz prozor.

Kako na jednostavan način zagrejati dom i učiniti ga prijatnim za hladne dane?

Dobra izolacija i kvalitetni prozori zaštitiće vaš dom od kiše, snega, ali i sunca, računi za grejanje neće biti toliko visoki, a vi ćete svoj dom učiniti energetski efikasnim i doprinećete zaštiti životne sredine.

Kada postavljate novi prozor, važno je da dobro i kvalitetno izolujete prostor oko njega kako bi se sprečio protok hladnog vazduha. Tako zimi “lako” zagrevate prostorije, a u vrelim letnjim danima toplota neće ulaziti u vaš dom.

Najbolje je prirodno svetlo

Oduvek su nas učili da je prirodno svetlo najbolje, za razliku od veštačkog koje emituje žutu ili plavu boju. Prostorije okupane dnevnim svetlom odišu nekim posebnim mirom. Krovni prozori na vrhu krova obezbediće vam dovoljno dnevne svetlosti, a zraci sunca obasjavaće prostoriju gotovo ceo dan. U takvoj prostoriji lako ćete naći idealno mesto za radni sto i uživaćete dok završavate svoje obaveze.

I nemojte brinuti, kvalitetan krovni prozor zaštitiće vaš dom od svih spoljnih uticaja, prostorije će biti toplije, a kako se nalaze visoko u prostoriji, imaćete i efikasnu ventilaciju.

Dok zamišljate vaš dom, pun dnevne svetlosti, pravi je trenutak da iskoristite akciju koju je spremio VELUX. Ukoliko do kraja meseca kupite prozor Standard kategorije sa opšivkom gratis dobijate termo i hidroizolacioni set BDX. Dok uz kupovinu prozora iz Standard Plus kategorije sa opšivkom i termoizolacijom gratis dobijate spoljnu mrežicu za zaštitu od toplote.

Foto: VELUX

Ako ste u dilemi kakav prozor odabrati i da li će on odgovarati vašem potkrovlju, bez brige, u ovoj kompaniji su i na to mislili, pozovite 011 2057 500 i zakažite besplatne konsultacije VELUX stručnjaka.

Kada su u pitanju prozori Standard kategorije, dobićete pristupačan proizvod bez kompromisa po pitanju kvaliteta. Možete birati da li želite gornje ili donje upravljanje, drveni ili prozor bez dodatnog održavanja.

Krovni prozori sa gornjim upravljanjem imaju integrisan ventilacioni sistem, gornju ručku koja ih čini veoma pogodnima za ugradnju na skoro svim visinama i omogućavaju postavljanje nameštaja ispod prozora. Dok su prozori sa donjim upravljanjem idealni za velike visine, recimo ako prozor ugrađujete iznad visokog parapeta. Ovim prozom lako upravljate pomoću elegantne ručke, a ventilaciju je moguće podešavati jednim pritiskom na ventilacioni bar ili postavljanjem ručke u poziciju za zaključavanje. 

Prozori iz Standard kategorije dolaze u dve varijante, drveni krovni prozor koji je premazan slojem providnog laka na bazi vode koji štiti drvo od prljavštine i vlage i krovni prozor bez dodatnog održavanja koji ima termo-modifikovano drveno jezgro presvučeno belim poluretanskim, vodonepropusnim slojem. Prozori presvučeni poliuretanskim slojem pogodni su za prostorije sa povećanom vlažnošću vazduha ili bio koje druge prostorije gde su vam potrebni prozori bez dodatnog održavanja. Sadrže energetski optimizovano dvostruko staklo sa Uw 1,3, dodatnu dihtung gumu, kao i ThermoTechnology.

Foto: VELUX

Termo i hidroizolacioni set BDX koji dobijate gratis uz Standard prozor, sadrži: termoizolacioni okvir, hidroizolacionu foliju i drenažni oluk. Ovaj set dodatno osigurava vodonepropusnu vezu između krovnog prozora i krovne konstrukcije i smanjuje gubitak toplote, eliminisanjem hladnih mostova oko prozora. Pogodan je za ugradnju na svim vrstama krovnih pokrivača i uz sve VELUX opšivke.

Krovni prozori iz Standrad plus kategorije preporučuju se vlasnicima stambenog prostora u potkrovlju koji su spremni da investiraju u dodatnu energetsku efikasnost i komfor. Efikasno trostruko staklo ovih prozora čuva toplotu u vašem domu.

Jedinstveni izolacioni sistem prozora štiti od vetra i hladnog vazduha, dok dodatna dihtung guma pruža još veću zaštitu od spoljne buke. I ovde su u ponudi prozori od prirodnog drveta i prozori obloženi poliuretanom, a možete birati da li želite gornje ili donje upravljanje. Svi prozori su unapred pripremljeni za jednostavno postavljanje VELUX roletni.

Uz kupljene Standard Plus krovne prozore dobijate na poklon spoljnu mrežicu za zaštitu od toplote. One su napravljenje tako da blokiraju značajnu količinu sunčevih zraka i sprečavaju pregrevanje prostorije. Toplota u vašem domu biće smanjena i do 76 odsto, a spoljne mrežice će pomoći održavanju balansirane i prijatne temperature tokom celog dana. Ovakva kombinacija krovnih prozora i poklona omogućiće bolju i efikasniju energetsku obezbeđenost vašeg doma.

Sve detalje o velikoj jesenjoj akciji možete pogledati na sledećem linku.

Milica Radičević