Usvojena Metodologija za određivanje troškova priključenja na sistem za transport i distribuciju prirodnog gasa

Srbija

aers

Agencija za energetiku Republike Srbije saopštila je da je Savet Agencije za energetiku 19. aprila 2016. godine usvojio Metodologiju za određivanje troškova priključenja na sistem za transport i distrubiciju prirodnog gasa.

Kako je istaknuto, ovom metodologijom, kojom se ona usklađuje sa Zakonom o energetici, utvrđuju se na isti način kako je to bilo utvrđeno i u prethodnoj metodologiji, bliži kriterijumi za obračun troškova priključenja objekta krajnjeg kupca i proizvođača prirodnog gasa, odnosno biogasa na sistem za transport prirodnog gasa, odnosno distributivni sistem, u zavisnosti od mesta priključenja, odobrenog kapaciteta, potrebe za izvođenjem radova, potrebe za ugrađivanjem neophodne opreme, uređaja i materijala i drugih objektivnih kriterijuma.

Istaknuto je da je prilikom formulisanja konačne verzije Metoologije Agencija za energetiku Republike Srbije razmotrila primedbe i sugestije na tekst dokumenta koji su putem javne konsultacije imali mogućnost da dostave svi zainteresovani.

Sandra Jovićević

foto: aers.rs

izvor: aers.rs