Uskoro završetak kišnog kolektora „Zemun polje-Dunav“

Srbija

kisni kolektor beograd.rs

Gradonačelnik Beograda gospodin Siniša Mali u ponedeljak 23. novembra 2015. godine obišao je gradilište kolektora „Zemun polje-Dunav“ istaknuto je u saopštenju grada Beograda.

Gospodin Mali je ovom prilikom istakao da je ovo najznačajniji objekat komunalne infrastrukture čija izgradnja je u toku. Kako je naveo, ovaj kišni kolektor je veoma bitan zbog toga što će u ovom delu Beograda u potpunosti rešiti problem kišne kanalizacije. Dodao je da se sa realizacijom počelo još 2008. godine, a da je trenutno završeno oko 98 odsto radova. Očekuje se da će projekat u potpunosti biti realizovan na proleće sledeće godine, istakao je gospodin Mali. On je naveo i da će u narednih 10 godina za projekte vodosnabdevanja i kanalizacije u Beogradu biti izdvojeno oko 600 miliona evra.

Projekat kišnog kolektora „Zemun polje-Dunav“ rešiće problem odvođenja kišne kanalizacije za naselja Zemun polje, Altina, Batajnica i ostala okolna mesta, saopšteno je iz grada Beograda. Dužina kolektora iznosi 3600 metara, a vrednost radova iznosi 40 miliona evra. Projekat finansira Direkcija za građevinsko zemljište Beograda.

Sandra Jovićević

foto: beograd.rs