Uskoro valorizacija bogatih prirodnih resursa Ulcinja

Vesti | Turizam | Region

Vlada Crne Gore snažno je fokusirana na razvoj Ulcinja, a unapređenjem svekupne infrastrukture stvaraju se uslovi za valorizaciju bogatih prirodnih resursa, ocenjeno je na sastanku predsednika Vlade Duška Markovića i delegacije Ulcinja na čelu sa predsednikom opštine Ljorom Nrekićem.

Foto: Vlada Crne Gore

Čestitajući predstojeći Dan opštine Ulcinj građanima i lokalnom rukovodstvu, premijer Marković je istakao značaj odgovornog odnosa prema državnom novcu i pohvalio rezultate koje je lokalna vlast ostvarila na planu stabilizacije javnih finansija.

Marković je istakao da je važno da se infrastrukturni projekti realizuju zadovoljavajućom dinamikom i na kvalitetan način.

Podsetio je na fond koji će se formirati kroz investicioni program ekonomskog državljanstva, a u koji će se odvajati novac za unapređenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena investicijama u turizmu i zajednički konstatovana potreba povećanja hotelskih kapaciteta visoke kategorije. Razgovarano je i o izazovima sa kojima se suočava lokalna administracija kao i o načinima za njihovo prevazilaženje.

Predsednik opštine Nrekić je kazao da u naredne dve godine očekuju povećanje investicija i dinamičniji razvoj opštine.

Premijer Marković je kazao da će opština Ulcinj imati podršku Vlade Crne Gore na svim pitanjima važnim za građane i kreiranje uslova za njihov bolji i kvalitetniji život.

Milisav Pajević