Uskoro u funkciji nova sanitarna površina na deponiji „Smiljevići“

Region | Upravljanje otpadom

news-2015-march-ministri_deponija_819206846Predstavnici Kantona Sarajevo, Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite životne sredine, Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture, opštine Novi Grad, KJKP „Rad“ i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo obišli su deponiju „Smiljevići“.

Premijer Kantona Sarajevo gospodin Elmedin Konaković izjavio je da se dosadašnji problemi rešavaju u skladu sa predviđenom dinamikom. Kako je istakao, krenulo se sa zatrpavanjem aktivne površine, a napravljena je još jedna sanitarna površina na kojoj će uskoro početi odlaganje po propisanim standardima.

Direktor KJKP „Rad“ gospodin Selim Babić dodao je da se intezivno radi na prekrivanju trenutnog odlagališta otpada sa zemljom, a očekuje se da će do kraja nedelje biti izdata dozvola za odlaganje otpada na ovoj površini.

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite životne sredine gospodin Čedomir Lukić naveo je da na deponiji „Smiljevići“ postoji deo opreme za reciklažu, ali da bi se trebalo koristiti u većem obimu. Istakao je značaj odvojenog prikupljanja građevinskog opada, kao i smanjenje količine zelenog otpada koji će se odlagati na pomenutoj deponiji.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević