Uskoro sanacija divlje deponije Vrtjeljka na Cetinju

Region | Upravljanje otpadom

Foto: rtcg.me

Na Cetinju je održan šesti sastanak Sektorskog monitoring odbora za Operativni program regionalnog razvoja 2012-2013 u Crnoj Gori.

Gradonačelnik Cetinja gospodin Aleksandar Bogdanović izjavio je da sanacija lokaliteta Vrtjeljka koji predstavlja crnu ekološku tačku u gradu, predstavlja važan iskorak u pravcu obezbeđenja održivog sistema upravljanja otpadom na našoj teritoriji. Kako je naveo, obilazak lokacije nesanitarnog odlagališta Vrtjeljka i početak radova na njegovoj sanaciji koji će uslediti narednih dana, samo su potvrda kako zajedničkim delovanjem i posvećenim radom lokalna uprava, uz podršku partnera, uspešno ostvaruje svoju osnovnu funkciju – a to je stvaranje uslova za što kvalitetniji i bolji život svih naših građana. On je istakao da će sanacija odlagališta Vrtjeljka, koja predstavlja crnu ekološku tačku u našem gradu, biti važan iskorak u pravcu obezbeđenja održivog sistema upravljanja otpadom na teritoriji Cetinja.

Bogdanović je istakao da Cetinje sprovodi poseban set mera u pravcu kreiranja politika održivog razvoja i zaštite životne sredine, te da je reč o strateškim prioritetima koji u potpunosti odgovaraju agendi Vlade Crne Gore za ispunjenje ciljeva u delu integracionog procesa koje tretira ova pitanja.

izvor: rtcg.me

Sandra Jovićević