Uskoro revitalizacija bloka TENT B2

Srbija

m_dsc_4972

U sredu 4. maja 2016. godine održan je sastanak između predstavnika EPS-a i 30 stranih i domaćih kompanija povodom revitalizacije bloka TENT B2.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a gospodin Milorad Grčić izjavio je da projekat revitalizacije ovog bloka predstavlja najobimniji projekat koji se trenutno realizuje u okviru EPS-a. Istakao je da će u okviru revitalizacije biti povećana snaga bloka sa 620MW na 650MW, modernizacija će doprineti većoj pouzdanosti i energetskoj efikasnosti, kao i zaštiti životne sredine. Dodao je da će na projektu uglavnom biti angažovane domaće kompanije.

Izvršni direktor za proizvodnju energije u JP „Elektroprivreda Srbije“ gospodin Savo Bezmarović naveo je da će biti stvoreni uslovi za bezbedan rad na gradilištu kako bi posao protekao bez povreda i uz poštovanje svih planiranih rokova.

Direktor TENT B gospodin Goran Lukić ovom prilikom je predstavio organizacionu šemu projekta, strukturu radova i rokove, a istakao je da će na gradilištu biti angažovano oko 1100 radnika.

U planu je da radovi na revitalizaciji bloka TENT B2 započnu 7. maja 2016. godine, a očekuje se da će prva faza biti završena u novembru, kada će ovo postrojenje ponovo biti vraćeno na mrežu.

Sandra Jovićević

foto: tent.rs