Uskoro remont TE „Kostolac A“

Srbija

Konferencija za medije te-ko.rs

U sredu 18. marta 2015. godine održana je konferencija za novinare u PD „TE-KO Kostolac“.

Direktor ovog privrednog društva gospodin Goran Horvat izjavio je da je ugljarski sektor prioritet u radu PD „TE-KO Kostolac“. Kako je istakao, potrebno je povećati proizvodnju otkrivke i vratiti ostale proizvodne parametre na PK „Drmno“ u okvire ostvarene u 2013. godini. On je dodao i da će se ove godine nastaviti sa realizacijom izgradnje novog postrojenja za odsumporavanje, pruge i luke. Prema njegovim rečima, u planu je da se 2015. godine proizvede 6,4 milijarde kWh električne energije, 9,2 miliona tona uglja, kao i da se iskopa 42 miliona kubnih metara otkrivke sa Površinskog kopa „Drmno“.

Direktor Direkcije za proizvodnju uglja gospodin Zoran Milošević istakao je da su do sada izvučene četiri mašine sa poplavljenih kopova, kao i da se u narednih mesec dana očekuje izvlačenje i osposobljavanje za rad još dve mašine.

Direktor Direkcije za proizvodnju električne energije gospodin Zoran Stanojević dodao je da će uskoro početi remont termoelektrane „Kostolac A“, kao i da su pripreme za remont bloka A2 u završnoj fazi.

Izvršni direktor EPS-a za proizvodnu električne energije gospodin Dragan Jovanović izjavio je da revitalizovani blok B1 dobro radi, a istakao je i da je smanjen stepen zagađenja. On je dodao i da se proces korporativizacije EPS-a nastavlja, čime će se povećati konkurentnost na tržištu.

Sandra Jovićević

foto: te-ko.rs