Uskoro počinje izgradnja regionalne deponije u Subotici

Srbija | Upravljanje otpadom

pet otpad reciklaža

Direktor Regionalne deponije „Subotica“ gospođa Andrea Kikić izjavila je da će uskoro biti završen tender za izbor izvođača radova za izgradnju ove deponije. Ona je dodala da će izvođač radova imati rok od 27 meseci da izgradi deponiju sa pratećim objektima.

Predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine gospođa Svetlana Marušić istakla je da bi izgradnja regionalnih deponija doprinela zaštiti životne sredine, ali i finansijskom benefitu opština.

Inače, 2007. godine potpisan je sporazum o saradnji na izgradnji regionalne deponije između Subotice, Bačke Topole, Malog Iđoša, Čoke, Kanjiže i Sente, a zatim i sa opštinom Novi Kneževac. Sa izgradnjom ove deponije bi trebalo da se otpočne u narednom periodu, a vrednost deponije je oko 17 miliona evra. Novac je obezbeđen preko IPA fondova Evropske unije.

Regionalna deponija „Subotica“ biće izgrađena između Palića i Oroma, a osim deponije biće izgrađene i četiri transfer stanice. Planirano je da bude otvorena 2017. godine.

Sandra Jovićević