Uskoro nastavak izgradnje kolektora „Interceptor“

Srbija

1617011_Goran_Vesic beograd.rs

Menadžer grada Beograda gospodin Goran Vesić u intervjuu za „Večernje Novosti“ istakao je da će uskoro biti nastavljena izgradnja projekta „Interceptor“. Kako je istakao, formiran je stručni tim za ovaj projekat koji vodi zamenik direktora Direkcije za građevinsko zemljište grada Beograda gospodin Petar Cekić.

Gospodin Vesić je istakao da je nedopustivo da grad Beograd u 21. veku ne prerađuje otpadne vode već ih ispušta u Savu i Dunav. Prema njegovim rečima, postoji 116 direktnih mesta izlivanja otpadnih voda u Savu i 136 u Dunav.

On je naveo da je master planom Beograda do 2020. godine definisano da kolektor „Interceptor“ bude podeljen na pet nezavisnih kanalizacionih sistema koji će se nalaziti u Velikom Selu, Ostružnici, Batajnici, Boleču i Vinči. Prema njegovim rečima, ovaj kolektor će prikupljati sve otpadne vode iz centralnog sistema Beograda i odvoditi ih na prečišćavanje, a prečišćene vode dobrog kvaliteta će biti ispuštane u Dunav.

Vrednost projekta „Interceptor“ iznosi oko 500 miliona evra, a najverovatnije će se raditi u saradnji sa nekim od strateških partnera.

Sandra Jovićević

foto: beograd.rs