Uskoro hala i linija za separaciju otpada

Srbija | Upravljanje otpadom

potpisivanje-ugovora-u-sremskoj-mitrovici-foto-zivan-negovanovic-jpg_660x330RTV danas prenosi da su načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i imovinu Saša Bugadžija i ovlašćeni predstavnik „Radun inženjeringa“ Boris Štrbac potpisali  ugovor o izgradnji hale za smeštaj linije za separaciju smeća na regionalnoj deponiji „Srem – Mačva“ u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici .

„Reč je o veoma važnoj i značajnoj investiciji sa aspekta zaštite životne sredine i pravilnog odlaganja komunalnog otpada. Izgradnjom ove hale stiču se uslovi za pravilno odvajanje korisnog dela komunalnog otpada koji kasnije može da se reciklira i ide na tržište od beskorisnog otpada koji će biti lagerovan na telo deponije“, rekao je Bugadžija.
Dodao je da izgradnjom hale i puštanjem u rad linije za separaciju, produžavaju vek trajanja regionalne deponije. Vrednost investicije je oko 52 miliona dinara, a rok za izvrođenje radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao. U toku je izgradnja linije za separaciju koja će biti stavljena u funkciju odmah nakon završetka hale.

Na regionalnu deponiju sada se odlaže komunalni otpad iz Sremske Mitrovice i Šapca, a postoje najave da će se u ovaj projekat uskoro uključiti i druge sremske i mačvanske opštine. Najveći deo sredstava za izgradnju hale za smeštaj linije za separaciju obezbedio je Grad Sremska Mitrovica, a jedan deo sredstava obezbeđen je i iz republičkih izvora.
Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Izvor i foto: rtv.rs

V.V.