Uredno vodosnabdevanje Velepolja kod Niša

Vesti | Srbija

Gradonačelnik Darko Bulatović obišao je Velepolje kako bi se uverio da li se obećani radovi na stvaranju uslova za uredno vodosnabdevanje ovog i susednih sela odvijaju po planu.

Foto: Grad Niš

Naime, stari vodosistem koji je građen sedamdesetih godina sredstvima samih meštana je dotrajao i tokom letnjih meseci često se dešavalo da Velepolje, Paligrace, pa i Кravlje i Gornja Trnava danima ostanu bez vode.

„U narednih mesec dana taj problem, na čijem rešavanju meštani insistiraju već 20 godina, biće konačno rešen. Sva domaćinstva dobiće vodomere, kaptaže i rezervoari se čiste i biće ponovo u funkciji, a o primarnoj i sekundarnoj vodovodnoj mreži će brinuti JКP Naissus, tako da će ljudi u ovom selu moći da odahnu i da budu sigurni da će uvek imati najkvalitetniju vodu u svojim domovima”, rekao je Gradonačelnik.

On je dodao da će u narednih nekoliko dana biti zamenjene i sve neispravne ulične sijalice, a gde nedostaju biće postavljene i nove jer, kako je rekao, uslovi za život u selu moraju biti u najvećoj mogućoj meri izjednačeni onima u gradu i, u razgovoru sa meštanima, poručio da će se ovog proleća i leta intenzivno raditi i na sređivanju saobraćajnica i atarskih puteva, ali i na uvođenju Velepolja u gradski sistem odvoza smeća.

Milisav Pajević