Uređena Tromeđa kod Sombora

Vesti | Srbija
Foto: http://www.vodevojvodine.com

Foto: http://www.vodevojvodine.com

Grad Sombor i „Vode Vojvodine” završili su radove na izletištu uz kanal DTD.

Somborce je obradovalo otvaranje uređene Tromeđe, koja će u potpuno novom sjaju dočekati sve namerne da prvomajske praznike provedu upravo ovde.

Na triangli na kojoj se spajaju DTD i Veliki bački kanal prošle godine JP „Vode Vojvodine“ su obavile radove na izmuljavanju, pa su uz izgradnju pristana, odnosno mola, stvoreni svi preduslovi za razvoj ne samo rekreativnog, već i dalje unapređenje nautičkog turizma u ovom kraju.

 

 

– Grad Sombor se odlučio za uređenje Tromeđe u okviru projekta participativnog budžetiranja, realizovanog 2016. godine, kada su sami građani svojim glasovima izabrali da se iz gradske kase finansira uređenje ovog izletišta – izjavila je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Ukupno je uloženo devet miliona dinara tokom 2017. i ove godine, uz punu saradnju i učešće gradskih javnih komunalnih preduzeća „Zelenilo“ i „Prostor“, koja su dala svoj doprinos uređenju izletišta na obalama triangle kanala DTD, na kojima su brojne generacije Somboraca i Somborki ne samo naučile da plivaju, već i provodile veći deo leta.

 
Milisav Pajević