Uređena plaža u Podgorici uz ekološke sadržaje

Turizam

Foto: Glavni grad Podgorica

Glavni grad Podgorica nedavno je najavio projekat valorizacije podgoričkih plaža kao mjesta koja imaju veliki potencijal, ali i istorijski značaj za građane i turiste. Plaža na Sastavcima je prva lokacija koja je u tom smislu uređena i od utorka uveče, 21. jula, otvorena za sve građane i posetioce Podgorice. Reč je o neinvazivnom rešenju koje uključuje otvoreni šank u pećini koja se nalazi na terasi koja predstavlja svojevrsni park na reci.

Prva faza projekta se odnosila na uređenje lokacije, a u drugoj fazi će biti kreirana posebna kulturno-umetinička ponuda, uključujući sportske i druge sadržaje.

Na Sastavcima će u narednom periodu posetiocima biti dostupni različiti muzički, likovni sadržaji, književne večeri, pozorišne predstave i slično. Takođe, u cilju podizanja svesti o značaju zaštite životne sredine, naročito kod najmlađih, biće organizovani Dani ekološkog aktivizma, kao i Dani otvorenog marketa, koji je namenjen promociji preduzetničkih ideja.

Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju koja je uslovila odlaganje mnogih putovanja, ovaj sadržaj će građanima dati mogućnost da i u ovim okolnostima uživaju u letu i boravku na otvorenom.

Uu okviru projekta Valorizacija podgoričkih plaža, planirano je i uređenje plaže Labud (Galeb), kao i plaže u Rogamima, sve sa ciljem da se građani vrate gradskim plažama i rekama i obogati ponuda glavnog grada kada je u pitanju turistički potencijal.

Izvor: Glavni grad Podgorica