Upišite se u besplatnu letnju školu sreće u najsrećnijoj svetskoj zemlji!

Vesti | Turizam | Svet

Prema novom izveštaju Ujedinjenih nacija, najsrećnija država sveta je Finska, a u stopu je prate Norveška, Danska, Island i Švajcarska. Rezultati istraživanja su zasnovani na šest varijabli: prihodi, stepen slobode, poverenje, životni vek, socijalna podrška i velikodušnost.

Foto-ilustracija: Pixabay

Srbija je 78 koraka iza prvoplasirane, na 78. mestu liste. Neki od saveta za veseo život po uzoru na živote Finaca su i plivanje u ledeno hladnoj vodi i uživanje u prizoru severne svetlosti, što iziskuje posetu ovoj skandinavskoj zemlji.

Program Rent-a-Finn! pruža vam jedinstvenu priliku da otputujete na sever našeg kontinenta i da prisustvujete časovima sreće najboljih svetskih predavača u pomenutoj oblasti.

Osam pojedinaca i parova su voljni da tokom leta ugoste ljude iz različitih krajeva Zemlje kako bi im pomogli da zarone u finsku kulturu i da se oslobode stresa. Okosnica njihovih lekcija nije tajna – u pitanju je priroda. U trenucima kada bi drugi verovatno otišli da se posavetuju sa terapeutom, Finci posegnu za gumenim čizmama – put pod noge pa u šumu!

Kako da učestvujete u neobičnom konkursu? Na vama je da snimite video o sebi, svojoj povezanosti sa prirodom i motivu putovanja u Finsku i da ga, uz popunjeni formular, pošaljete organizatoru.

Šansu da se prijavite za ličnog vodiča u rasterećenost imate do 21. maja.

Cilj „iznajmljivanja Finaca“ je turistička promocija njihove domovine koja će potencijalno rezultovati i boljim plasmanom neke zemlje na listi nasrećnijih 2020. godine.

Jelena Kozbašić