Unsko-sanski kanton pridaje značaj zaštiti životne sredine

Region | Održivi razvoj

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva gospodin Šemsudin Dedić sastao se sa generalnim sekretarom Privredne komore Unsko-sanskog kantona gospodinom Nihadom Šušnjarom, direktorom JP Nacionalni park Una gospodinom Amarildom Mulićem i menadžerom Krajina Film Festivala gospodinom Adnanom Bajrićem, kako bi razgovarali o sajamskim manifestacijama planiranim ove godine u Unsko-sanskom kantonu.

Foto-ilustracija: Pixabay

U Bihaću će se po 15. put održati Međunarodni sajam ekologije EKOBIS 2017. Ovogodišnji sajam EKOBIS istaći će vodu kao neprocenjivo blago, potencirajući važnost zaštite ovog prirodnog resursa za sadašnje i buduće generacije. Nedavnim puštanjem u rad postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bihaću, Unsko-sanski kanton je dokazao da ozbiljno pristupa zaštiti prirode i očuvanju biološke raznolikosti, ne samo u slivu Une već i šire.

Na sastanku su prezentovane aktivnosti planirane u sklopu 45. Una regate koja počinje 26. jula 2017. godine, nakon čega je razgovarano o aktuelnim projektima u oblasti vodoprivrede.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević