UNDP: Studenti i mladi stručnjaci uče kako da smanje rizik od elementarnih nepogoda (FOTO)

Foto: UNDP

U okviru sprovođenja projekta „Jačanje kapaciteta za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda i drugih nesreća u Srbiji kroz društvene zajednice i volonterska rešenja“, u petak, 26. maja, održan je sastanak studenata završnih godina i postdiplomaca, kao i mladih stručnjaka koji će učestvovati u aktivnostima za jačanje kapaciteta i znanja iz ove oblasti tokom 2017. godine.

Prisutnima je uvodnu reč uputila Zamenica Stalne predstavnice UNDP-a, Steliana Nedera, a takođe su se obratili i Žarko Petrović, UNDP Programski analitičar i Miroslav Tadić, UNDP Portfolio menadžer, predstavivši tokom razgovora buduće planove za sprovođenje obuka i aktivnosti.

Ovaj projekat okuplja kreativne i ambiciozne mlade ljude različitih profila (inženjere, planere, menadžere bezbednosti, pravnike, ekonomiste, politikologe, sociologe i psihologe) koji su voljni da zajednički rade na ublažavanju posledica klimatskih promena i unapređenju prevencije od elementarnih nepogoda u Srbiji. Među 34 izabrana učesnika projekta 70% čine mlade žene, što bi moglo značajno da unapredi profesionalno učešće žena u procesima upravljanja rizicima od elementarnih nepogoda i drugih nesreća u zemlji.

Izvor: www.rs.undp.org