Unaprediti saradnju Srbije i Rusije u oblasti zaštite životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Vasiljevičem Čepurinom.

Ministar Trivan je rekao da su odnosi Srbije i Rusije veoma dobri, ali da postoji prostor za unapređenje saradnje dve zemlje. Osim ekonomske, potrebno je pre svega da unapredimo i saradnju u oblasti zaštite životne sredine i raspolaganju resursima“, naglasio je ministar Trivan.

Sagovornici su istakli potrebu da dve zemlje uključe zaštitu životne sredine i raspolaganje resursima kao novu oblast saradnje Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Ministar Trivan i ambasador Čepurin su naglasili opredeljenje da se intenzivira saradnja akademskih, naučnih i stručnih institucija dve zemlje u ovim oblastima. Složili su se da postoji prostor i za unapređenje već uspostavljene saradnje gradova Beograda i Moskve u oblasti zaštite životne sredine. Zajednički su zaključili da Srbija može postati regionalni lider u oblasti zaštite životne sredine.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević