Unapređenje vodosnabdevanja u Preševu

Srbija | Održivi razvoj

10_bigU Preševu je predstavljen projekat unapređenja vodosnabdevanja i komunalnih usluga, koji je izradio institut Jaroslav Černi. Projekat finansiraju i podržavaju ambasada Japana u Srbiji, UNDP, program za razvoj Ujedinjenih nacija, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, opština Preševo.

Problem u snabdevanju vodom dugogodišnji je problem za stanovnike Preševa. Ne postoji rezervoar, već se voda direktno sa izvorišta distribuira korisnicima.

„Dobro je da smo našli rešenje za probleme vodosnabdevanja, a mi smo kao lokalna samouprava rešili finansijske probleme i postavili dobru upravu u lokalnom preduzeću“, kaže Šćiprim Arifi, predsednik Opštine Preševo.

„Mi pomažemo opštinama lokalnim samoupravama, lokalnim zajednicama u Srbiji, onim zajednicama koje su pogođene krizom u sklopu migracija“, kaže Žarko Petrović, prestavnik programa Ujedinjenih nacija za razvoj – UNDP.

U sklopu zelene pijace nalaze se prostorije Javno-komunalnog preduzeća „Moravica“, koje su sada potpuno opremljene. Uvedena je računarska mreža, izrađen softver za automatsko izdavanje računa radi bolje naplate.

Izvor: rts.rs

V.V.