Unapređenje saradnje u oblasti energetike sa Južnom Korejom

Foto: mre.gov.rs

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je sa ambasadorom Južne Koreje Deđong Juom o privrednoj saradnji dveju zemalja, naglasivši da su korejske kompanije u oblasti energetike dobrodošle u Srbiji.

Antić je iskazao interes za saradnju sa tamošnjim kompanijama, posebno onima iz energetskog sektora, imajući u vidu da je 2015. godine u Srbiji otvoreno predstavništvo organizacije KOTRA (Korejska organizacija za promociju investicija). On je naveo da projekti koji će se u budućnosti realizovati u Srbiji mogu da budu veoma privlačni za južnokorejske investitore, a da postojanje organizacije kao što je KOTRA svakako predstavlja komparativnu prednost. Korejske kompanije mogu da nađu svoje mesto u njima, posebno zato što poseduju savremenu tehnologiju koja je cenjena u Srbiji, kao i u svetu, i mogu da je donesu u našu zemlju, ukazao je ministar.

Ambasador Južne Koreje je za maj ove godine najavio dolazak delegacije Ministarstva energetike Južne Koreje, sa više kompanija, potencijalnih partnera u oblasti energetike. Tom prilikom imaćemo mogućnost da sa korejskom kompanijom „Korea Electric Power Corporation“ definišemo eventualne formate saradnje, budući da ta kompanija ima značajno iskustvo, a među vodećima je u svetu i raspolaže najvećim zelenim klimatskim fondom, istakao je Antić. Oni su, kako je naveo, zainteresovani da učestvuju u razvijanju i implementaciji projekata u vezi sa klimatskim promenama i zaštitom životne sredine.

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević