Unapređena energetska efikasnost Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, bio je danas u radnoj poseti Tehnološkom fakultetu i tom prilikom se upoznao sa okončanim radovima na unapređenju energetske efikasnosti, kao i sa funkcionalnim stanjem celokupnog objekta.

Foto: PS za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost

Prema rečima sekretara Miloševića, Tehnološki fakultet predstavlja jednu od najeminentnijih naučno-istraživačkih institucija visokog obrazovanja na Univerzitetu u Novom Sadu.

„Ovde se očituje ono što je u pravom smislu reči i kvantitet i kvalitet, ali i kontinuitet, a to posebno dokazuje naučnoistraživačka delatnost. Ono što govori o kvalitetu naučnog, a time i nastavnog procesa, zapravo govori o kvalitetu ljudskog potencijala“, kazao je Milošević.

Govoreći o ulaganjima u Fakultet, Milošević je naglasio da Sekretarijat učestvuje sa više od 80 procenata budžetskih sredstava u funkcionisanje ove institucije visokog obrazovanja.

„Zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, na četvrtom spratu Fakulteta, gde se nalaze laboratorije, kompletno je zamenjena stolarija. Takođe, u planu je izdvajanje sredstava za revitalizaciju studentskih prostorija i digitalizaciju studentske službe“, rekao je sekretar Milošević i dodao da će Sekretarijat svesrdno podržati i organizaciju naučne konferencije studenata Tehnološkog fakulteta, kao i obeležavanje jubileja – 60 godina od osnivanja Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu.

Dekan Fakulteta prof. dr Biljana Pajin je naglasila da se saradnja sa Sekretarijatom ogleda i kroz podršku projektima koji se realizuju na Fakultetu, a bez kojih bi bilo teško ostvariti sjajne naučne ideje, jer su istraživanja uvek dosta skupa.

„Tehnološki fakultet obrazuje studente u različitim oblastima, od prehrambenog, farmaceutskog i hemijskog inženjerstva, preko inženjerstva materijala do biotehnologije, a svaka ova oblast zaslužuje da nađe svoje mesto u naučnom smislu i u saradnji sa privredom“, rekla je dekan Pajin.

Milisav Pajević