Ulaganje u zbrinjavanje i recikliranje građevinskog otpada u Sarajevu

Vesti | Region

 

Foto: Federalno ministarstvo zaštite životne sredine i turizma

Foto: Federalno ministarstvo zaštite životne sredine i turizma

Federalna ministarka zaštite životne sredine i turizma Edita Đapo danas je sa direktorom KJKP RAD d.o.o. Sarajevo Selimom Babićem potpisala Ugovor o sufinansiranju projekta odlagališta inertnog materijala građevinskog otpada i postrojenja za recikliranje građevinskog otpada u okviru Regionalnog centra za upravljanje otpadom.

Ovaj projekt biće sufinansiran sa 204.300 KM, a sredstva su dodeljena putem javnog poziva na osnovu Odluke Federalne vlade BiH u okviru Akcionog plana strategije okoliša za 2018. godinu – podrška regionalnim centrima za upravljanje otpadom i regionalnim sanitarnim deponijama za upravljanje komunalnim otpadom u Federaciji BiH.

– Očekujemo da će sredstva doprineti uspešnoj realizaciji ovog projekta i unapređenju sistema upravljanja otpadom uopšte. Pitanje zaštite životne sredine je ključno u pogledu zaštite zdravlja i života naših građana, pa ćemo i dalje podržavati slične projekte i raditi na unapređenju sistema zbrinjavanja otpada u skladu sa standardima Evropske unije i uz primenu savremenih tehnologija – sapšteno je iz Federalnog ministarstva zaštite životne sredine i turizma.

Milisav Pajević