Ukradeno šest crnih palm kakadu papagaja iz privatnog zoološkog vrta kod Sombora

Vesti | Srbija

Foto: https://pixabay.com

Iz zoološkog vrta „Miki“ u Kolutu ukradeno je šest crnih palm kakadu papagaja.

Reč je o izuzetno retkoj vrsti ptica.

Kako kaže vlasnik zoološkog vrta Milan Mirić, na tržištu ove ptice vrede oko 80.000 evra.

– Ja sam emotivno vezan za njih, ne računam koliko je to novaca. Jeste to bilo osam komada tih ptica i jeste to velika vrednost, ali ja to nikada nisam hteo prodati za novac, jer mi novac znači samo za to da moram kupiti nešto i platiti.

U pticama ne vidim novac, nego vidim trampu ili zamenu. Zamenio bih neke papagaje za isto toliko retke i meni drage ptice, kazao je Mirić.

Vlasnik jedinog privatnog zoološkog vrta na teritoriji grada Sombora prvi put se suočio sa lopovima.

– Za 30 godina koliko je registrovan zoološki vrt ovo je najgora stvar koja mi se mogla desiti. Imao sam puno neuspeha i pehova, ali sve je to bilo ukalkulisano u startu kada sam krenuo i računao sam na to. Ništa me ne može iznenaditi i demoralisati, ali ovo je najkrupnija i najgroznija stvar koja mi se mogla desiti za ovih 30 godina.

Vrlo je zagonetna ta situacija, jer ja ne napuštam ovo moje dvorište i ovde sam praktično 24 sata. Čudno je da tog momenta kada sam otišao na večeru neko me je pratio i odmah je ušao unutra i ukrao papagaje, izjavio je on.

Iz policije još nema zvaničnog saopštenja u vezi sa ovim događajem, a kako smo nezvanično saznali intenzivno se traga za počiniocima.

Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

Milisav Pajević