Ugovor za petu fazu centralnog kolektora između Kule i Vrbasa

Srbija

ugovor kolektor eko.minpolj.gov.rs

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine potpisali su 6. aprila 2015. godine Ugovor o završetku izgradnje glavnog kolektora Kula-Vrbas.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da se ugovor odnosi na završetak izgradnje poslednje faze kolektora, što će omogućiti priključenje stanovništva opštine Kula na glavni kolektor. Ona je istakla da je ugovor o izgradnji pete i poslednje faze glavnog kolektora Kula-Vrbas potpisan još 2010. godine, ali da su radovi obustavljeni već sledeće godine.

Prema njenim rečima, vrednost potpisanog ugovora iznosi oko 21 milion dinara, ali ukupna sredstva za petu fazu koje je obezbedilo resorno ministarstvo iznose 106 miliona dinara.

Podsetimo, krajem prošle godine izgrađen je magistralni kolektor između Kule i Vrbasa. Ovo postrojenje bi trebalo da prikuplja sve sanitarne i industrijske vode kao i otpadne vode iz domaćinstava koji su priključeni na mrežu kanalizacije, a zatim da ih prerađene ispušta u Veliki bački kanal. Vrednost projekta iznosi oko 15 miliona evra, a finansira ga Evropska unija.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs