U zdravom telu zdrav duh: „Serbia Marathon“ privukao više od 3000 trkača

Vesti | Srbija

Prva manifestacija pod nazivom Serbia Marathon održana je u nedelju 4. novembra 2018. godine. Prijavilo se 3000 trkača, a nekoliko hiljada ljudi ih je zdušno bodrilo i sačekalo na cilju u Štark areni na Novom Beogradu. Učesnici su trčali na 5 i 10 kilometara.

Foto: EP

Tokom trajanja trka, u Areni su, u okviru Atletskog izazova za mališane, najmlađi mogli da nauče osnove kraljice sportova u druženju sa najboljom srpskom atletičarkom Ivanom Španović.

I Atletski klub Partizan doprineo je uveseljavanju i razgibavanju dece kroz trening.

Zlatne medalje u ženskoj kategoriji pripale su Nataši Čulafić (5 km) i Teodori Simović (10 km), dok su među muškarcima slavili Miloš Krstić (5 km) i Miloš Segedi (10 km).

Poklone je uručio predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović.

Foto: EP

Energetski portal je takođe bio deo sponzorskog, organizacionog i trkačkog tima, nogu uz nogu, sa Centrom za energetsku efikasnost i održivi razvoj – CEEFOR.

CEEFOR je preduzeće osnovano 2010. godine, posvećeno razvoju projekata, uvođenju mera energetske efikasnosti i primeni obnovlјivih izvora energije u regionu Balkana.

Radeći na izradi brojnih energetskih audita, studija opravdanosti, finansijskih analiza, kao i na tehničkoj kontroli, CEEFOR-ova stručna i uigrana ekipa inženjera stekla je poverenje i preporuke uglednih srpskih i međunarodnih kompanija zahvaljujući kojima je svrstana u sam vrh primera dobre prakse u Srbiji.

Foto: EP

Višegodišnje iskustvo Centra garantuje klijentima uspešno obavljen posao i željene rezultate. Više informacija možete da pronađete na: http://ceefor.co.rs/sr/.

Prve dve trke poslužile su kao uvertira u buduće Serbia Marathon događaje. Atletski savez Srbije organizovaće trke na 5 i 10 km krajem marta, a prvi maraton zakazan je za 3. novembar 2019.

Jelena Kozbašić