U Vršcu predstavljena knjiga „Upravljanje prirodnom baštinom u Vojvodini“

IMG_0141

U ponedeljak 13. juna 2016. godine u opštini Vršac predstavljena je knjiga „Upravljanje prirodnom baštinom u Vojvodini“.

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine gospodin Slobodan Puzović ovom prilikom je izjavio da je zaštita prirode od velikog značaja, posebno kada je reč o ugroženim biljkama i životinjama, ali i njihovim staništima u Vojvodini. Istakao je da je potrebno godinama ulagati sredstva i sprovoditi mere na terenu kako bi rezultati bili vidljivi.

Stručni saradnik gospođa Olivia Tešić govorila je o PIO „Vršačke planine“ i ukazala na institucionalni mehanizam upravljanja zaštićenim područjem kroz realizaciju projektnih aktivnosti.

Predstavnici udruženja građana iz oblasti zaštite životne sredine ukazali su na narušavanje prirodnih vrednosti na Vršačkim planinama, a govorili su i o mogućnostima očuvanja prirode u cilju održivog razvoja lokalnih zajednica.

Knjigu „Upravljanje prirodnom baštinom u Vojvodini“ timski su izradili Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, a cilju predstavljanja aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine u 17 zaštićenih područja u Vojvodini u prethodnih 15 godina.

Sandra Jovićević

foto: ekourb.vojvodina.gov.rs