U Vranju češće akcije kontrole buke u kafićima

Foto: vranje.org.rs

Zbog prijava građana koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata u noćnim časovima u narednom periodu u Vranju biće češće akcije i kontrole buke u kafićima.

– U okviru koordinisane akcije kontrole ugostiteljskih objekata u noćnim časovima, inspektori zaštite životne sredine i turistički inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Vranja obavili su vanredan inspekcijski nadzor u pogledu poštovanja zakona i gradskih odluka u radu ugostiteljskih objekata u centru grada, kaže Boban Antanasijević, rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove u Vranju.

On dodaje da je predmet inspekcijskog nadzora inspektora za zaštitu životne sredine kontrola dužine izvođenja muzičkog programa, propisanog Odlukom o akustičkom zoniranju i merama za zaštitu od buke.

– Nadziranim subjektima kod kojih je uočeno izvođenje muzičkog programa nakon Odlukom dozvoljenog vremena, inspektor za zaštitu životne sredine je odmah izdao usmeni nalog da prekinu izvođenje muzičkog programa, a zbog učinjenog prekršaja  inspektor će izdati prekršajni nalog. Predmet nadzora turističkog inspektora je poštovanje Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na teritoriji grada Vranja, kaže Antanasijević i dodaje da je inspektor kotrolisao da li je nadzirani subjekt propisno istakao radno vreme.

Ugostiteljskim objekima radno vreme je do ponoći radnim danima i nedeljom, u periodu od 15. juna do 15 septembra, petkom i subotom od 18 sati do 1 čas posle ponoći, u skladu sa pomenutom Odlukom.

U istom periodu muzički program ugostiteljski objekti mogu emitovati radnim danom i nedeljom do 23 sata a u danima vikenda najduže do ponoći.

Izvor: Jugpress

Milisav Pajević