U Utrehtu se za 12 hiljada stanovnika gradi naselje bez automobila

Mobilnost

Foto-ilustracija: Pixabay

Pored Amsterdama, još jedan holandski grad ispresecan kanalima nam je poznat po prizoru biciklista na ulicama. Reč je o Utrehtu. Kako bi se ustoličio kao evropsko središte biciklizma, grad je odlučio da podigne naselje „Mervede“ iz kog će automobili biti prognani.

Na površini od 24 hektara, smeštenoj između dva kanala u centru Utrehta, trenutno se nalazi poslovni park, ali se očekuje da će do 2024. godine na tom mestu nići gradska četvrt s fokusom na održivu mobilnost. Planira se da se u 6.000 domova useli više od 12.000 stanovnika te će, po okončanju projekta, ona biti među najvećim svetskim naseobinama tog tipa.

U ovom gradu je 1885. godine izgrađena prva biciklistička staza u Holandiji. Svoju odanost dvotočkašima, kao vidu transporta koji ne zagađuje životnu sredinu, tamošnji žitelji su demonstrirali i prošle godine otkrivši najveću garažu za bicikle na svetu. U sklopu parkirališta, vozačima bicikala je na više spratova dostupno ukupno 12.500 mesta.

Pretpostavlja se da će prvi stanovi biti gotovi 2022. godine. Za potrebe meštana „Mervedea“ grade se i dve nove osnovne škole, srednja škola, domovi zdravlja, sportske ustanove, poslovnice i prodavnice. Pristup sadržajima imaće i stanovnici iz drugih krajeva Utrehta pomoću bicikala i tramvaja.

Foto-ilustracija: Unsplash (Echo Grid)

Idilu će narušavati tek četiri slepe ulice (ćorsokaka), dužine 60 metara, i podzemni parking za 1.800 vozila, namenjen onima koji ne mogu da se odreknu svog četvorotočkaša. Ukoliko on u potpunosti bude popunjen, u proseku će na tri osobe ići jedan automobil.

Ipak, parkiranje u naselju će biti skupo kako bi njegova cena dodatno demotivisala građane da koriste privatna vozila. Alternativni, jeftiniji, parking biće udaljen 3 km.

Stanovnici „Mervedea“ će za kretanje moći da koriste 300 automobila za tzv. deljenu vožnju.

Krovovi će biti obrasli biljakama ili popunjeni solarnim panelima za proizvodnju energije kako bi komponenta održivosti gradske četvrti bila još naglašenija. Za hlađenje objekata koristiće se voda iz lokalnog kanala.

Dostava hrane i komunalne delatnosti poput odnošenja smeća obavljaće se vozilima na električni pogon.

Jelena Kozbašić