U toku uklanjanje divljih deponija u Irigu

Srbija | Upravljanje otpadom

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo gospodin Vuk Radojević, posetio je opštinu Irig, gde je sa predsednikom te sremske opštine gospodinom Stevanom Kazimirovićem, obišao radove na uklanjanju divljih deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta u Irigu, Krušedol Selu i Šatrincima.

Sredstva za uklanjanje divljih deponija, opština Irig je dobila na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ukupna vrednost radova je 3,9 miliona dinara, od čega je resorni sekretarijat obezbedio 2,5 miliona dinara, a opština Irig je izdvojila 1,4 miliona dinara.

Sekretar Radojević je naglasio da je sufinansiranje radova na uklanjanju divljih deponija sa poljoprivrednog zemljišta nova mera agrarne politike, koja je prvi put realizovana 2016. godine i to rebalansom budzeta, koji je uradila nova Pokrajinska vlada. Radojević je naveo da je opština Irig i krajem prošle godine dobila sredstva za uklanjanje divlje deponije na ulasku u Vrdnik. Vrednost te investicije je bila oko 3 miliona dinara, od čega je učešće Sekretarijata bilo 2 miliona dinara. Ove godine, u saradnji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i opštine Irig biće realizovani projekti u vrednosti od oko 50 miliona dinara, što je značajan iskorak u odnosu prethodni period, kazao je Radojević dodajući da će pored uklanjanja divljih deponija, biti sufinansirani radovi na uređenju nekategorisanih atarskih puteva, te na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta.

Predsednik opštine Irig Stevan Kazimirović, naglasio je da bi radovi na uklanjanju tri divlje deponije trebalo da budu završeni do kraja jula.

izvor: vojvodina.gov.rs

Sandra Jovićević