U toku tender za izgradnju Reciklažnog centra u Kragujevcu

Srbija | Upravljanje otpadom

2

U sredu 6. aprila 2016. godine u Kragujevcu održan je sastanak između predstavnika Ministartsva poljoprivrede i zaštite životne sredine i grada Kragujevca posvećen upravljanju otpadom.

Gradonačelnik Kragujevca gospodin Radomir Nikolić izjavio je da je nedavno potpisan sporazum o izradi studije za upravljanje otpadom u Šumadijskom okrugu. Kako je naveo, ovo je prvi projekat koji se realizuje u saradnji sa resornim ministarstvom, a u planu su i razgovori o rekonstrukciji kanalizacione mreže i sistema za preradu otpada.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović istakla je da Vlada Republike Srbije pruža podršku projektima u oblasti zaštite životne sredine koji se realizuju u Kragujevcu. Dodala je da je za izgradnju Reciklažnog centra u Kragujevcu opredeljeno 45 miliona dinara.

Član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj gospodin Vladimir Maksimović dodao je da je u toku javna nabavka za izgradnju i opremanje Reciklažnog centra.

Nakon sastanka, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i grada Kragujevca obišli su lokaciju u Industrijskoj zoni gde će biti izgrađen Reciklažni centar.

Sandra Jovićević

foto: kragujevac.rs