U toku sanacija deponije „Bubanj“ u Nišu

Srbija | Upravljanje otpadom

deponija pressonline.rs

U četvrtak 6. avgusta 2015. godine na deponiji „Bubanj“ u Nišu počela je sanacija parcele S4 na kojoj će se u naredne dve godine odlagati komunalni otpad sa područja Niša i Doljevca. Predviđeno je da se sanacijom parcele S4 omogući dodatni prostor za odlaganje komunalnog otpada do otvaranje nove regionalne deponije „Keleš“, odnosno do 2017. godine.

Direktor JKP „Medijana“ iz Niša gospodin Bratislav Vučković izjavio je da bi sanacija parcele trebalo da bude završena u narednih 200 radnih dana. On je dodao da ovaj projekat podrazumeva da otpad koji se već nalazi na deponiji, ali i onaj koji će u međuvremenu pristizati, bude odlagan u slojevima koji će biti zatrpavani zemljom. Prema njegovim rečima, vrednost radova će biti oko 60 miliona dinara, a biće izgrađena i ograda.

Zamenik gradonačelnika Niša gospodin Ljubivoje Slavković istakao je da je tender za regionalnu deponiju „Keleš“ raspisan krajem maja ove godine, kao i da se očekuje da koncesionar bude izabran do kraja 2015. godine. On je dodao da će deponija „Keleš“ biti otvorena 2017. godine čime će biti rešen problem odlaganja otpada u ovoj opštini.

Sandra Jovićević

foto: pressonline.rs