U toku radovi povećanja EE u MKC „Nepker“ i izgradnje kanalizacione mreže na Paliću

Srbija

subotica.rs

U utorak 1. decembra 2015. godine predstavnici grada Subotice i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodina obišli su radove na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću i posetili Mađarski kulturni centar „Nepker“ gde se izvode radovi na sanaciji i povećanju energetske efikasnosti.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodina gospodin Nebojša Malenković izjavio je da je Pokrajinska vlada 2015. godine kroz Upravu za kapitalna ulaganja AP Vojvodina obezbedila preko 477 miliona dinara za realizaciju 16 projekata iz oblasti vodoprivrede, kanalizacije, energetike, kulture, obrazovanja i zdravstva.

Gradonačelnik Subotice gospodin Jene Maglai istakao je da je za izgradnju kanalizacione mreže na Paliću obezbeđeno 19,3 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, kao i da je ovo jedan od najznačajnijih projekata koji se realizuje ove godine u naselju Palić.

Generalni direktor MKC „Nepker“ gospodin Bela Bodrogi izjavio je da će se sanacijom i povećanjem energetske efikasnosti u MKC „Nepker“ ostvariti uštede od oko 30 odsto, ali i smanjiti troškovi održavanja.

Projekat izgradnje kanalizacione mreže u delu naselja Palić izvode kompanije „Potiski vodovodi“ iz Horgoša i „Javornik“ iz Subotice. Vrednost projekta iznosi 19,3 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena putem javnog konkursa. Očekuje se da će nakon završetka radova stanovnici ovog dela naselja Palić imati kvalitetnije uslove za život.

U okviru sanacije i povećanja energetske efikasnosti MKC „Nepker“ biće adaptiran sistem gasnog grejanja, izvršeni radovi na sanaciji krovne konstrukcije i zamenjeni prozori. Vrednost projekta iznosi preko 4,4 miliona dinara, a radove izvode kompanije „Yumol“, „Cim Gas“ i „DG Company“ iz Subotice.

Sandra Jovićević

foto: subotica.rs