U toku kampanja „Evropa za zelenu Srbiju“

Srbija | Održivi razvoj

logo-eu-za-zelenu-srDelegacija Evropske unije u Srbiji i Informacioni centar EU, zajedno sa EU info kutkom Novi Sad i EU info kutkom Niš i drugim partnerima, obeležiće septembar 2016. kao „zeleni mesec“, nizom akcija i događaja čiji je cilj promocija zaštite životne sredine i urbane mobilnosti, ali i ukazivanje na značaj borbe protiv klimatskih promena koje su jedan od najvećih uzroka ekoloških disbalansa.

Kampanja „Evropa za zelenu Srbiju“ počela je u ponedeljak, 12. septembra 2016. godine i trajaće do 24. septembra. U saradnji sa partnerima, u okviru kampanje biće održan niz različitih događaja u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu i Nišu. Među njima su konferencija, prezentacije i debate na temu borbe protiv klimatskih promena a u sklopu nedelje klimatske diplomatije EU, tokom koje misije i zemlje članice EU na celom svetu sa parternima podsećaju na lokalne i globane akcije za borbu protiv klimatskih promena.

Kampanja „Evropa za zelenu Srbiju” doneće i predavanje o štetnosti bacanja hrane, foto-takmičenje „Budi eko-mobilan“, radionice o energetskoj efikasnosti, izložbe kao i događaje koji se tradicionalno organizuju tokom Evropske nedelje mobilnosti, a koja je ove godine sastavni deo kampanje.

izvor: europa.rs

Sandra Jovićević