U toku je Javna rasprava o Nacrtu zakona o turizmu

Vesti | Turizam | Srbija

 

Foto: Privredna komora Srbije

Foto: Privredna komora Srbije

Zakon o turizmu sa svim svojim načelima usklađuje ekonomske i društvene aktivnosti, povećava efikasnost u oblasti korišćenja, upravljanja, i zaštite turističkih prostora, štiti nacionalnu ekonomiju, i korisnike turističkih proizvoda i profesija, oblikuje partnerski odnos privatnog i javnog sektora i civilnog društva, razvija turističke proizvode, istaknuto je nedavno u Privrednoj komori Srbije.

Okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o turizmu održan je prošle nedelje u Privrednoj komori Srbije.

U Javnoj raspravi učestvovali su državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dr Miroslav Knežević, pomoćnik ministra Renata Pindžo, pomoćnik ministra Vera Božić Trefalt, viši savetnik u Ministarstvu Vera Rovčanin Orlović, a skup su u ime Privredne komore Srbije pozdravile i Maja Stošković, direktor sektora usluga, kao i Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam.

Privredna komora Srbije okupila je članice Udruženja za turizam, svih osam grupacija je dostavilo svoje predloge izmena zakona.

Predstavljen je Nacrt zakona o turizmu, a predstavnici lokalnih samouprava, turističkih organizacija, YUTE, HORES-a, ATAS-a, Ugons-a, Udruženja banja Srbije i ostali predstavnici turističke privrede, imali su priliku da u neposrednom dijalogu iskažu svoje predloge i sugestije.

Privredna komora Srbije član je Nacionalnog saveta i Radne grupe za turizam, s obzirom na to da je prirodni partner države i predstavnik cele privrede.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o turizmu traje do 20. juna i sve sugestije i predlozi mogu da se dostave pismenim putem na mejl adresu turizam@pks.rs .

Milisav Pajević