U toku izgradnja vodovodne mreže u Podgorici

Region

Foto-ilustracija: Pixabay

U Podgorici su u toku završni radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u Karabuškom polju (II faza), vrednosti 300.000,00 evra, čime će se i ovaj sistem, povezati na vodovodni sistem Tuzi, odnosno Glavnog grada.

Završetkom ovog projekta, sva sela ravničarskog dela, odnosno oko 98 odsto stanovništva opštine Tuzi će biti povezano na organizovani sistem vodosnabdevanja. Takođe, u toku je rekonstrukcija mreže u delu naselja duž puta za Mataguže, dužine 1,5 km, kao i realizacija projekta vodosnabdevanja Hota, za naselja Spinja i Skorać, vrednosti 130.000,00 evra.

U narednom periodu planirano je poboljšanje vodosnabdevanja u Kućama Rakića, kao i rekonstrukcija azbestcementne mreže u naselju Milješ, uz izgradnju dodatnog rezervoarskog prostora koji bi pokrio severni deo GO Tuzi. Na ovaj način u GO Tuzi bila bi u potpunosti rekonstruisana vodovodna mreža, tako da bi u narednih 20 godina u potpunosti bile zadovoljene potrebe građana Tuzi.

U ovoj godini je planirana i izrada Studije za odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda gradske opštine Tuzi, sa predlozima budućih uređaja za prečišćavanje otpadnih voda.

izvor: podgorica.me

Sandra Jovićević