U toku izgradnja trafostanice na Autokomandi

Srbija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je zajedno sa Miloradom Grčićem, v.d. direktora JP „Elektroprivrede Srbije”, radove na izgradnji trafostanice „Beograd 23” na Autokomandi.

Na ovom objektu u toku je ugradnja dva transformatora snage po 40 megavata kojima će se unaprediti napajanje Voždovca i Savskog venca električnom energijom, poboljšati snabdevanje u krugu od pet kilometara i obezbediti priključenje brojnih privrednih i stambenih objekata čija je izgradnja predviđena u neposrednoj blizini.

Siniša Mali je istakao da će objekat trafostanice biti od izuzetno velikog značaja za glavni grad Srbije. On je naglasio da ovakvi objekti predstavljaju ulaganje u budućnost gradske infrastrukture, a podsetio je i da je pre tri godine otvorena i trafostanica „Beograd 20” na Mirijevu.

Prvi čovek EPS-a Milorad Grčić ukazao je da je jedan od preduslova razvoja srpske ekonomije izgradnja neophodne infrastrukture. Snabdevanje električnom energijom je svakako jedan od osnovnih uslova, a trafostanica „Beograd 23” je jedan od najvažnijih punktova u distribuciji električne energije na teritoriji grada Beograda. Beograd je pre tri godine prvi put u istoriji puštanjem u rad EMS-ove trafostanice „Beograd 20” na Mirijevu dobio dvosmerno napajanje, a sada EPS to nastavlja spuštanjem na niži naponski nivo.

Trafostanica „Beograd 23” je projekat vredan 900 miliona dinara i u ovom trenutku realizovan je u vrednosti od 650 miliona dinara, dok se završetak radova očekuje početkom septembra.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević