U toku čišćenje podzemnih prolaza u Beogradu

Srbija | Upravljanje otpadom

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je akciji čišćenja podzemnih prolaza na stanici „Vukov spomenik”, u kojoj su učestvovali radnici javnih komunalnih preduzeća „Gradska čistoća”, „Zelenilo – Beograd” i „Beograd-put”.

Dvadeset pet radnika tri gradska preduzeća uz pomoć tri mašine čiste podzemni prolaz, odnosno podzemnu stanicu „Vukov spomenik”. Nedopustivo je da u centru Beograda imamo podzemne prolaze koji su prepuni đubreta. Zato smo rešili da kao Grad Beograd, na zahtev Opštine Zvezdara kojoj su se žalili građani, ovaj podzemni prolaz vanredno uredimo. Ovo će se čistiti sedam dana, ali ćemo insistirati na tome da se sa „Železnicama Srbije” i zakupcima napravi jasan dogovor ko će ubuduće ovo održavati, istakao je Vesić. Prema njegovim rečima, ako treba, grad će preuzeti na sebe da održava ovaj plato, tako će se tačno znati ko je nadležan, što je prvi korak.

Darko Glavaš, v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima, podestio je da je ovo samo jedna od lokacija na kojoj se nalaze gradska preduzeća jer je svakodnevno stotine radnika i desetine vozila u akcijama čišćenja grada. Koristimo svaki lep trenutak da čistimo naš grad, da se uklanjaju divlje deponije. Spremamo se i za prolećno uređenje grada, akciju koji su započeli gradonačelnik i gradski menadžer pre nekoliko godina i koja ima odlične rezultate. Za samo nekoliko godina uklonjeno je više od dve hiljade deponija – rekao je Glavaš i pozvao građane da pozovu „Beokom servis” i prijave lokaciju gde se nalazi divlja deponija kako bi je radnici komunalnih preduzeća očistili u najbržem mogućem roku.

Predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović zahvalio je Gradu Beogradu i javnim komunalnim preduzećima koji su na zahtev opštine i građana počeli da rešavaju ovaj problem.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević