U Starom dvoru u Beogradu obeležen Svetski dan voda

Srbija | Održivi razvoj

1745995_Goran_Vesic_3_s

U utorak 22. marta 2016. godine u Starom dvoru u Beogradu održan je skup povodom obeležavanja Svetskog dana voda.

Menadžer grada Beograda gospodin Goran Vesić na skupu je istakao da je voda u Beogradu mnogo bolja i kvalitetnija od nekih flaširanih voda. On je naveo da postoji problem sa tim kako se odnosimo prema vodama jer sva kanalizacije ide u Savu, a podsetio je i da je grad Beograd u novembru 2015. godine doneo odluku o izgradnji nedostajuće kanalizacije u Beogradu. Kako je naveo, u narednih deset godina u rešavanje problema kanalizacije biće uloženo oko 700 miliona evra, a biće izgrađen i niz postrojenja za prešišćavanje vode ukupne vrednosti oko 300 miliona evra. Istakao je da će se raditi i na uređenju malih vodotokova koji mogu naneti veliku štetu.

Gospodin Vesić je podsetio da je prošle godine usvojen i Akcioni plan adaptacije na klimatske promene, koji se između ostalog bavi i vodama, kao i da se uskoro očekuje njegova realizacija.

Sekretar za zaštitu životne sredine grada Beograda gospodin Goran Trivan izjavio je da pitanje voda i zagađenja voda jedan od najznačajnijih problema sa kojim se Beograd suočava.

Skupu su prisustvovali i predstavnici JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i JVP „Beogradvode“.

Sandra Jovićević

foto: beograd.rs