U Srbobranu počelo besplatno savetovanje u oblasti energetske efikasnosti

Foto: Milisav Pajević

Od juče je u opštini Srbobran počelo da funkcioniše organizovano besplatno savetovanje u oblasti energetske efikasnosti.

Savete na temu energetske efikasnosti zgrada, kuća ili stanova pružaju stručnjaci Mreže dobre energije, diplomirani inženjeri Nikola Vujović i Željko Zečević, svakoga utorka od 10.00 časova.

– Ako gradite ili rekonstruišete, menjate način grejanja ili se spremate na zamenu uređaja za grejanje, možda vam možemo pomoći da se zdravije i jeftinije ogrejete i osvetlite životni prostor. Dragi građani opštine Srbobran, lokalna samouprava je dužna po zakonu da najmanje jednom nedeljno obezbedi savetodavnu pomoć za unapređenje energetske efikasnosti zgrada u privatnom vlasništvu.

Mreža dobre energije će se truditi da pomogne lokalnoj samoupravi Srbobran u ispunjavanju zakonskih obaveza, a pre svega želi da pomogne vlasnicima zgrada da smanje svoje troškove za energiju, povećaju komfor stanovanja i smanje zdravstvene rizike. Cilj je smanjiti troškove za energiju i smanjiti zagađenja usled potrošnje i proizvodnje energije. Usluge sekretarijata su besplatne i dostupne svim građanima, rekao je diplomirani inženjer Nikola Vujović.

Milisav Pajević