U Srbobranu Eko kamp za decu sa posebnim potrebama

 

Foto: Opština Srbobran

Foto: Opština Srbobran

Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški, zajedno sa saradnicima, posetio je decu koja ovih dana borave na Eko kampu Društva za pomoć MNRO „Biser“.

On se sastao sa polaznicima Eko kampa i stručnim licima koja brinu o njima, prisustvovao jednoj od brojnih radionica organizovanih u cilju što uspešnije inkluzije dece sa posebnim potrebama u svakodnevni život, i razgovarao sa predsednicom „Bisera“ Slavkom Popić o načinima unapređenja podrške radu Društva i zaštite njihovih članova.

Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški izrazio je zadovoljstvo zbog dobre atmosfere na kampu i brojnosti učesnika, što je najbolja potvrda da je podrška usmerena u značajnu aktivnost.

– Za našu sredinu veoma je važno da osobama koje imaju određene potrebe pružimo podršku i razne usluge na dobar i organizovan način. Mi to imamo kroz „Biser“, veoma organizovano i licencirano društvo koje je zbog svog dobrog rada izraslo u instituciju. Baš zato značajno podržavamo njihove aktivnosti, jer smo svedoci da upravo stručnjaci „Bisera“ uključuju u zajednicu sva lica sa posebnim potrebama. Oni su kod nas sastavni deo društva, nema više nikakvih predubeđenja o njima, uključeni su u broje aktivnosti, učestvuju u javnim radovima i mi smo svedoci njihovog dobrog rada. Prepoznajemo dobar rad „Bisera“ i zato smo spremni da uvek podržimo njihove projekte“, rekao Radivoj Paroški.

Kao jedan od budućih koraka u podršci deci sa posebnim potrebama, Paroški vidi i mogućnost da štićenici „Bisera“ letuju u srbobranskom odmaralištu u Sutomoru.

– Ono što su gradili građani opštine Srbobran, oni treba i da koriste. Nekada su to koristili odlični učenici ili dobri sportisti, a ove godine smo boravak u Sutomoru obezbedili i za jedan broj penzionera. Pronaći ćemo načina da to učinimo i za druge grupe građana, svakako treba to učiniti i za štićenike „Bisera“. Uvek može da se pronađe toliko novca da neko ko je to zaslužio, oseti blagodeti nekog odmora, ekskurzije ili izleta. Nedavna reakcija jedne srbobranske penzionerke, koja nam je prilikom susreta zahvalila sa odlazak u Sutomore, uz reči da toga nije bilo možda nikada ne bi videla more, najbolja je potvrda da smo doneli pravu odluku, rekao je Paroški.

Milisav Pajević