U septembru merenje nivoa buke na 33 lokacije u Beogradu

Srbija

bg buka politika.rs

Savetnik direktora Instituta za bezbednost i sigurnost na radu gospodin Borislav Budisavljević u intervjuu za „Politiku“ izjavio je da će prvo merenje komunalne buke u Beogradu za ovu godinu biti izvršeno u septembru 2015. godine.

Gospodin Budisavljević je istakao da je Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Beograda kasno raspisao tender, tako da je situacija ista kao i prošle godine kada nije izvršeno prolećno merenje. Dodao je da će merenje izvršiti Institut za bezbednost i sigurnost na radu na 33 lokacije u Beogradu, dok termin za drugi ciklus merenja još uvek nije određen. Kako je istakao, grad Beograd meri nivo buke od sedamdesetih godina prošlog veka, a prošle godine je trebalo izvršiti digitalizaciju analiza merenja buke iz proteklih deset godina što je neophodno za realizaciju projekta akustičnog zoniranja Beograda.

Podsetimo, 2014. godine nivo buke u Beogradu izmeren je u dva ciklusa, u junu i julu i septembru i oktobru na 33 lokacije. Merenja su pokazala da je najveći nivo buke bio na Voždovcu u Krivolačkoj ulici gde je izmereno čak 80 odsto više od dozvoljenog nivoa.

Ceo intervju možete pročitati na sajtu Politike.

Sandra Jovićević

foto: politika.rs