U Rovinju potpisani ugovori vredni 280 miliona kuna

Region

mid_584aa11e172b1Ministar zaštite okoline i energetike, Slaven Dobrović, generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković i direktor komunalnog poduzeća Odvodnja Rovinj Marko Paliaga potpisali su u petak ugovor o dodeli bespovratnih sredstava i ugovor o sufinansiranju za ‘Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj’.

Reč je o projektu koji obuhvata grad Rovinj i okolinu i ukupne je vrednosti od gotovo 280 miliona kuna (s PDV-om). Evropska unija sufinansira ovaj projekt sa 71,73 % dok će finansiranje preostalog iznosa biti ravnomerno raspodeljeno između Odvodnje Rovinj, Hrvatskih voda, i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

‘Projekt Rovinj izuzetno je važna investicija za Grad Rovinj i njegovu okolinu, ali i za celu Republiku Hrvatsku. Ulaganja u vodno-komunalne projekte važna su za očuvanje prirode, ekološki i održivi razvoj, poboljšanje kvalitete života građana, ali i za buduća ulaganja u turizam koji je jedna od najvažnijih privrednih grana na Jadranu, a sve više i u kontinentalnoj Hrvatskoj’ – izjavio je prilikom svečanosti potpisivanja ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

Izvor: mzoip.hr

Vesna Vukajlović