U planu realizacija projekta štedljive javne rasvete na Paliću

Srbija

psemr

Grad Subotica saopštio je da je potpisan ugovor između Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i grada Subotice o dodeli bespovratnih sredstava za projekat realizacije javne rasvete na Paliću.

Kako je saopšteno, za realizaciju projekta obezbeđeno je 6 miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine obezbedio je nešto više od 3,8 miliona dinara, dok je ostatak obezbedio grad Subotica putem Direkcije za izgradnju.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je konkurse za realizaciju projekata štedljive javne rasvete i primene solarne energije u zalivnim sistemima 2. septembra 2015. godine. Svi zainteresovani mogli su se prijaviti do 22. septembra 2015. godine, a bespovratna sredstva za sufinansiranje realizacije projekata štedljive javne rasvete dodeljena su opštinama Titel, Pećinci, Bečej, Nova Crnja, Sremski Karlovci i Subotica. Opštinama je dodeljeno 22 miliona dinara, a najveći iznos bespovratnih finansijskih sredstava dobila je opština Sremski Karlovci.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs