U planu realizacija projekta GIS Vranje – u funkciji održivog razvoja

Srbija

gis vranje okradio.rs

Gradonačelnik Vranja gospodin Goran Antić krajem prošle nedelje potpisao je Ugovor o grantu sa Evropskim PROGRESOM o sufinansiranju projekta GIS Vranje – u funkciji održivog razvoja.

Kako je istaknuto u saopštenju grada Vranje, institualizacijom i jačanjem IT kapaciteta, kao i uspostavljanjem Geografskog informacionog sistema Vranje omogućeno je održivo upravljanje infrastrukturom, veća transparentnost u radu, efikasnije izdavanje građevinskih dozvola, kao i koordinacija i intenzivnija saradnja lokalne samouprave, javnih preduzeća na lokalnom i republičkom nivou, ali i ostalih relevantnih institucija.

Projekat GIS Vranje – u funkciji održivog razvoja trebalo bi da traje 15 meseci, a njegova vrednost iznosi 101423 evra. Iznos granta je 91 hiljada evra, a ostatak sredstava obezbedio je grad Vranje.

Gradonačelnik Antić je izjavio da je projekat GIS Vranje – u funkciji održivog razvoja jedan od važnih projekata, kao i da predstavlja nastavak uspešno realizovanih projekata sa Evropskim PROGRESOM.

Sandra Jovićević

foto: okradio.rs