U planu povećanje EE u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku

Foto-ilustracija: energetskiportal.rs

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku počela je adaptacija obe školske zgrade koja će obuhvatiti termoizolacione radove u vrednosti 1.600.000 KM.

Direktor škole „Sveti Sava“ gospodin Radomir Petrović kaže da će u naredna četiri meseca biti promenjena kompletna fasada na oba objekta, spoljna stolarija, termoizolacija i krov na obe zgrade škole. Pored toga biće postavljena nova LED rasveta i urađena rekonstrukcija centralnog grejanja. Kroz projekat „Energetske efikasnosti” koji realizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, a finansira Svetska banka u vrednosti 1.600.000 KM, biće postavljeni kalorimetri za kontrolu potrošnje energije, dok će na radijatorima biti postavljene „toplotne glave” kojima će se regulisati temperatura u učionicama, rekao je Petrović i dodao da će školski objekti dobiti nove slivnike i gromobrane, a predviđa se da će se energetske uštede kretati od 35 do 40 posto.

Nakon prošlogodišnjih energetskih radova na Opštoj bolnici vrednih 750.000 KM, ovo je drugi objekat koji se u Zvorniku radi kroz projekat „Energetske efikasnosti”, a koji bi trebao da donese uštede energije od 30 do 40 odsto.

izvor: blic.rs

Sandra Jovićević