U planu novi tender za deponiju „Keleš“

Srbija | Upravljanje otpadom

Direktor Regionalne razvojne agencije „Jug“ gospodin Bojan Avramović izjavio je za Južne vesti da se zbog izbora odlaže novi tender za izbog investitora koji bi bio partner Nišu i drugim opštinama u izgradnji deponije „Keleš“.

On je istakao da postoji dosta zainteresovanih investitora, ali da do sada niko nije ispunio uslove propisane prethodnim tenderima.

Podsetimo, Regionalna razvojna agencija „Jug“ raspisala je 28. maja 2015. godine javni poziv za koncesionara koji će izgraditi i upravljati Regionalnim centrom za upravljanje otpadom u opštini Doljevac „Keleš“. Bilo je predviđeno da kompanija koja bude pobedila na tenderu izgradi regionalni centar za upravljanje otpadom i pet transfer stanica u opštinama Ražanj, Aleksinac, Sokobanja, Gadžin Han i Svrljig. Tendersku dokumentaciju otkupile su četiri kompanije, a pristigla je samo jedna ponuda vrednosti 23 miliona evra konzorcijuma koji predvodi španska kompanija „Urbaser“. Međutim, postojala je neusaglašenost između bankarske garancije i ugovora o konzorcijumu, tako da je ponuda odbijena. Nakon toga, novi tender raspisan je 29. decembra 2015. godine, ali i na ovom tenderu ponuđači nisu ispunili sve propisane uslove.

izvor: juznevesti.com

foto: jugmedia.rs