U planu izgradnja postrojenja za upravljanje opasnim otpadom u Republici Srpskoj

Region | Upravljanje otpadom

srna otpad rs

Predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske sastali su se sa predstavnicima ruskog holdinga „Bezbednost od žive“ kako bi razgovarali o ulaganju u oblast upravljanja otpadom u Republici Srpskoj.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske gospođa Srebrenka Golić izjavila je da u Republici Srpskoj ne postoji postrojenje za upravljanje opasnim otpadom. Ona je izrazila svoje zadovoljstvo zbog planiranog ulaganja ruskog holdinga u ovu oblast, a predstavila je sistem registracije privrednih subjekata i poslovanje po principu javno-privatnog partnertsva.

Direktor holdinga „Bezbednost od žive“ gospođa Irena Minjenko istakla je da ovaj holding ima nameru da proširi svoje poslovanje u Republici Srpskoj izgradnjom postrojenja za upravljanje opasnim otpadom. Kako je navela, u planu je formiranje funkcionalog preduzeća za zaštitu životne sredine čija bi osnovna delatnost bila sakupljanje, transport, skladištenje i tretman opasnog otpada iz proizvodnje, a uz dobijanje različitih vrsta energenata i drugih ekološki prihvatljivih nusproizvoda.

Sandra Jovićević

foto: srna.rs