U planu energetska sanacija OŠ Štefanje

Foto: mgipu.hr

Ministar građevinarstva i prostornog uređenja Predrag Štromar posetio je Bjelovarsko-bilogorsku županiju gdje je nakon susreta sa županom, gospodinom Damirom Bajsom, prisustvovao potpisivanju Ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Štefanje.

Osnovna škola Štefanje smeštena je u mestu Štefanje koje je 18 kilometara udaljeno od grada Bjelovara. Zgrada škole izgrađena je 1967. godine, a trenutni energetski razred je D. Projektom energetske obnove predviđena je ušteda od 50 odsto toplotne energije za grejanje, a nakon završene obnove realizovaće se novi energetski pregled te bi zgrada trebala ući u razred C.

Za energetsku obnovu zgrade, stručni nadzor građenja, projektantski nadzor i koordinatora zaštite na radu sufinansiranje iznosi 60 odsto prihvatljivih troškova, dok će za izradu glavnog projekta energetske obnove, energetski pregled i energetski sertifikat nakon obnove biti sufinansirano 85 odsto prihvatljivih troškova.

Ukupna vrednost projekta je 557.978,99 kuna, koji će se sufinansirati u iznosu od 351.916,51 kuna, što predstavlja 63,07 odsto prihvatljivih troškova. Energetska obnova zgrade prema Ugovoru treba biti završena do 30. novembra 2018. godine.

izvor: mgipu.hr

Sandra Jovićević