U planu energetska adaptacija stare škole „Aleksa Dejović“ u Sevojnu

Vesti | Srbija

 

Foto: Grad Užice

Foto: Grad Užice

U Sevojnu uveliko traju radovi na rekonstrukciji saobraćajne infrastrukture, uveden je izvođač u radove na dogradnji vrtića „Maslačak“, rekonstruisana je vodovodna mreža u Sokolskoj ulici i još dosta drugih radova je završeno.

Osvrnuvši se na radove u Sevojnu gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da je puno toga već urađeno, veliki broj ulica je asfaltiran, urađeni su parkinzi, a do kraja godine je planirana i energetska adaptacija stare škole „Aleksa Dejović“ u Sevojnu.

Ukupna vrednost radova na adaptaciji je 15,5 miliona dinara od kojih će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansirati osam i po a Grad Užice preostali iznos. Još jedna velika investicija, izgradnja fiskulturne sale u dvorištu OŠ „Aleksa Dejović“ u Sevojnu po rečima gradonačelnika biće realizovana u narednoj godini pošto su rešene sve nedoumice između nadležnog ministarstva i Evropske investicione banke.

Petković je istakao i da će radovi na rekonstrukciji magistralnog vodovoda u ulicama Heroja Dejovića i Aleksandra Vučkovića u dužini od 2,2 kilometra, što je ujedno i najveća najavljena investicija u Sevojnu, početi naredne godine kako je i dogovoreno ranije.

Milisav Pajević