U Pančevu hapšenja zbog izlivanja opasnih materija u kanalizaciju

 

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno- informativne agencije, uhapsili su M. D. (1966), Z. T. (1961) i S. B. (1964), odgovorna lica privrednih društava “Metal- cinkara“ d.o.o. iz Inđije, “Beotok“ d.o.o. iz Pančeva i „Mesopromet“ d.o.o. Pančevo, kao i S. P. (1970), zaposlenog u privredom društvu “Beotok“, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Sumnja se da su oni 6, 7. i 10. jula ove godine organizovali da se u kanalizacioni šaht, koji je povezan sa gradskom kanalizacionom mrežom, a nalazi se u krugu privrednog društva “Mesopromet“, izvršili istakanje opasnog otpada, cinkom bogate hlorovodonične kiseline iz cisterne, vlasništvo “Beotok-a“, a koja je dopremljena iz preduzeća “Metal- cinkara“.

Osumnjičenima je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu u Pančevu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Milisav Pajević